Nyårslöfte

Att ge nyårslöften är vi nog många som gör vid tolvslaget på nyårsafton, och det kan väl vara bra. Men jag tänker att många nyårslöften blir som en bucket-list som ska avverkas under det kommande året.

Jag ska gå ner i vikt. Jag ska ta itu med förrådet och städa det noggrant. Jag ska börja äta mer vegetariskt. Jag ska träna minst två gånger i veckan, mm mm. Alla dessa löften har den egenheten att de

mycket väl kan skapa mer stress och därför inte är så positiva för oss som vi tänkte när vi stod där vid tolvslaget med champagneglaset i handen. Vi lägger oss till med ytterligare krav på oss själva utan att

ta itu med de stora frågorna. Jag om någon förespråkar förändring men bara då det finns ett problem som gör att vi inte mår så bra som vi faktiskt förtjänar. Förändring som är varaktig och som verkligen

förändrar våra liv till något bättre och större.

I början av det nya året brukar jag istället reflektera över det gångna året och glädjas över allt som har hänt, och känna tacksamhet över det jag åstadkommit och över alla framgångar jag har fått vara med att uppleva bland min familj och bland mina nära och kära. Ett år går så otroligt fort och det är lätt att man glömmer alla underbara händelser som man har fått vara med om under ett år.

Så jag ger inget nyårslöfte. Men jag kommer sannerligen att fortsätta att sätta upp nya mål under 2019, som är tidsbestämda och realistiska.

Ett trevligt sått att ta till vara ett år och minnas alla goda händelser under ett år läste jag precis om; skaffa en stor glasburk med lock. Varje vecka skriver man ner något bra som har hänt på en lapp och lägger den i burken. När det blir nyårsafton nästa gång tömmer man burken och läser alla underbara saker som har hänt under året.

Jag hoppas att din och min burk kommer att vara fyllda med lappar nästa nyårsafton, och att det lyfter dig till en högre nivå av lycka när du läser dem. Det kan väl vara ett bra nyårslöfte!

Och det är helt ok att tjuvkika på lapparna innan nyårsafton.

Gott Nytt År och lycka till!